Pozor! Za nemoteno vadbo čimprej poravnajte obveznosti za tekočo sezono

posted in: Novičke | 0

Od novembra dalje bo vadba potekala po ceniku za sezono 2017/2018. Prispevek za izbran šport poravnajte na Info točki Zdrave zabave – Gosposvetska cesta 83. Zagotovite si termine in prehitite gnečo.

POGOJ ZA PRISTOP K REKREACIJI SO PORAVNANE OBVEZNOSTI ZA TEKOČO SEZONO IN ČLANSKA IZKAZNICA, KATERO STE DOLŽNI POKAZATI PREDSTAVNIKU ZZ V DVORANI NA VRBANSKI.


Badminton

Od novembra dalje boste s kupljeno karto prejeli uporabniško ime in geslo za online rezervacijo.

Za rezervacijo badminton terminov klikni na spodnjo sliko. Tam boš si lahko izbral/a dva termina po eno uro in partnerja (ki pravtako mora imeti poravnane obveznosti za tekočo sezono). Ob prijavi lahko izbiraš termine, ki ti ustrezajo, vse za en teden vnaprej. Uporabniško ime in geslo prejmeš na Info točki ZZ.

badminon rezervacija

V primeru odpovedi pravočasno javi na številko 030 461 301 ali na klemen.sisko@zdravazabava.com, da se termin sprosti za druge igralce. Če na rezerviran termin ne prideš in odsotnosti ne javiš bomo po dveh takšnih kršitvah primorani suspendirat vaš uporabniški račun za naslednji mesec.

DUP v šahu

posted in: Novičke | 0

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v šahu 2017/18

V Študentskem kampusu v Ljubljani bo 28. novembra 2017 potekalo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v šahu za študijsko leto 2017/18. Tekmovanje bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), v vlogi izvajalca pa je Šahovski klub En Passant.

Udeleženci se bodo borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka, tekmovanje pa bo število tudi kot kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v šahu, ki bo potekalo med 12. in 18. septembrom 2018 v brazilskem mestu Aracaju.

Na Državno univerzitetno prvenstvo se lahko prijavijo vsi študentje in študentke z veljavnim statusom na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini za študijsko leto 2017/18, kot tudi tisti, ki so diplomirali v letu 2017.

Za prijavo na DUP je potrebno izpolniti spletni obrazec, rok za oddajo pa je 27. november do 17. ure. Prijave bodo mogoče tudi na dan tekmovanja, in sicer med 16.30 in 16.45.

Tekmovanje se bo v Modri učilnici Študentskega kampusa začelo ob 17. uri, vodja pa je Ana Srebrnič, šahovska velemojstrica in namestnica tehničnega delegata Mednarodne univerzitetne športne zveze za šah.

 

Prvenstvo bo potekalo v treh kategorijah:

 1. Tekmovalna študenti (moški)
 2. Tekmovalna študentke (ženske)
 3. Amaterji (za igralce s slovenskim enotnim ratingom 1550 ali nižjim)

 

Državno univerzitetno prvenstvo bo potekalo po pravilih Svetovne šahovske zveze (FIDE) za hitropotezni šah. Igralo se bo po švicarskem sistemu: 11 kol, tempo igranja je 3 min + 2s na igralca, rangirano pa bo za slovenski enotni rating in FIDE hitropotezni rating.

Udeleženci so pred začetkom tekmovanja dolžni podpisati po spletu oddano predprijavo in predložiti dokazilo o statusu študenta v študijskem letu 2017/18 oziroma dokazilo o diplomiranju v letu 2017. Več informacij najdete v RAZPISU.

 

MBajk

posted in: Novičke | 0

Z današnjim dnem Mbajk projekt na ulice mesta Maribor ponovno pošilja floto vijolično/rumenih koles.

Cena izposoje kolesa je 30 € na semester, oziroma 50 € v primeru izposoje za oba semestra. Kolesa se lahko prevzamejo vsak dan od ponedeljka do četrtka, med 10.00 in 12.00 uro v prostorih Zdrave Zabava (Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor).

 

Več informacij kliknite TUKAJ


From this day onward MBajk project is again offering it’s fleet of violet/yellow bikes for students on the streets of Maribor.

Price for renting a bicycle is 30€ for one semester, or 50€ for both. You can get your bike Mondays through Thursdays from 10:00 to 12:00 at premises of Zdrava zabava (Gosposvetska c. 83, 2000 Maribor).

 

For more information click HERE

DUP v curlingu

posted in: Novičke | 0

Razpis Državnega univerzitetnega prvenstva v curlingu 2017/18

 

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Curling zveza Slovenije bosta v ponedeljek, 20. novembra 2017, v Ledeni dvorani Zalog organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v curlingu za študijsko leto 2017/18.

 

Udeleženci tekmovanja se bodo borili za pridobitev naslova Državnega univerzitetnega prvaka v curlingu za študijsko leto 2017/18. Sodelujejo lahko študenti in študentke kateregakoli visokošolskega zavoda v Sloveniji, ki imajo veljaven status za študijsko leto 2017/18, pogoj za udeležbo pa je, da imajo člani oziroma članice posamezne ekipe veljaven status na istem visokošolskem zavodu. Vsaka ekipa mora imeti najmanj 4 in največ 5 članov.

 

Prvenstvo bo gostila Ledena dvorana Zalog na Hladilniški poti 36 v Ljubljani, potekalo pa bo po pravilih Curling zveze Slovenije. Udeleženci si bodo lahko na kraju tekmovanja brezplačno izposodili tekmovalno opremo. Vodja tekmovanja je Gregor Rigler (sca@curling-zveza.si).

 

Prijave študentov Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem zbirajo univerzitetne športne zveze v Ljubljani, Mariboru in Kopru:

 

 • Za ekipe Univerze v Ljubljani je zadolžena Športna zveza Univerze v Ljubljani (rok.petric89@gmail.com/ 040 422 262)
 • Za ekipe Univerze v Mariboru je zadolžena Univerzitetna športna zveza Maribor (info@zdravazabava.com/ 02 234 21 40)
 • Za ekipe Univerze na Primorskem je zadolžena Univerzitetna športna zveza Primorske (info@uszp.si/051 692 100)
 • Prijave ekip ostalih visokošolskih zavodov sprejema Slovenska univerzitetna športna zveza (info@susa.org/041 741 681)

 

Število ekip je omejeno na 24, organizatorja pa sta omejila tudi število mest za posamezne visokošolske ustanove:

 

 • Univerza v Ljubljani ima na voljo 12 mest
 • Univerza v Mariboru 6 mest
 • Univerza na Primorskem 3 mesta
 • Drugim visokošolskim zavodom pripadajo 3 mesta

 

Rok za prijavo ekip je sreda, 15. november 2017, do 24. ure. Prijavnina znaša 20 evrov, pri čemer bodo Športna zveza Univerze v Ljubljani, Univerzitetna športna zveza Maribor in Univerzitetna športna zveza Primorske prevzele prijavnino za svoje študente.

 

Vodje ekip bodo morali na dan tekmovanja izročiti predstavniku organizatorja v celoti izpolnjene individualne prijavnice vseh članov ekipe ter dokazila o statusu študenta za vse člane ekipe.

 

Več informacij najdete v priloženem RAZPISU.

 

Razpisane so Študentske športne lige!

posted in: Novičke | 0

Prijavite se na Študentsko športno ligo in uživajte v tekmah vsak teden do aprila, najboljše ekipa pa si razdelijo denarno nagrado. Letos bo Študentska športna liga potekala v futsalu, košarki 3×3 in odbojki mešano. Začnemo 14. novembra!

Razpis Študentske futsal lige…..

Razpis Študentske košarkarske lige…

Razpis Študentske odbojkarske lige…

Študentska-športna-liga-FullHD

 

Bo v naslednjem študijskem letu šport na tvojem urniku?

posted in: Novičke | 0

Si študentka ali študent Univerze v Mariboru in še nimaš izbranega izbirnega predmeta ali pa bi ga želel/-a zamenjati?

Senat Univerze v Mariboru je sprejel sklep, da je potrebno v vse univerzitetne in enovite magistrske študijske programe v enem od letnikov v letnem semestru vključiti prosto izbirne predmete v obsegu najmanj 6 ECTS. 

Tako ti je že v študijskem letu 2017/2018 omogočena  izbira prosto izbirnih predmetov med katerimi so tudi predmeti, ki so neposredno povezani s športom in jih izvajajo predavatelji športne vzgoje na UM.

Po informacijah predavatelja Petra Sitarja, enega izmed izvajalcev predmetov, pa se lahko po dogovoru s posameznim izvajalcem, kot del obveznosti prepozna tudi aktivna udeležba na različnih univerzitetnih športnih tekmovanjih (sodelovanje v športnih ligah, sodelovanje v ekipah UM ali nastopi na državnih in evropskih prvenstvih) ter izobraževalni dejavnosti za pridobitev strokovnih nazivov (npr. učitelj plavanja, smučanja, skupinske vadbe…).

Ne pozabi! Na izbrani predmet s področja športa se lahko vpišeš do najkasneje 30. septembra 2017 preko sistema AIPS. Več informacij prejmeš na domači strani ŠS UM.

Dodatna pojasnila lahko dobiš tudi pri predavatelju Petru Sitarju (e-mail: peter.sitar@um.si)

Brezplačno izobraževanje podjetništva za športnike

posted in: Novičke | 0

Študente športnike vabimo, da se prijavite na brezplačen tečaj podjetništva, ki ga začnemo izvajati 23. oktobra in bo trajal 6 tednov. Vsebine bodo pretežno podane v angleškem jeziku s pomočjo e-učenja. Izobraževanje je ovrednoteno s 3 ECTS točkami. Prijave so možne prek naslova http://atletycmooc.eu/sign-up/. Število mest je omejeno!
Slovenska univerzitetna športna zveza je skupaj s Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani partnerica v evropskem projektu Atletyc, katerega osnovni namen je razviti učne načrte za modularno učenje podjetništva, s pomočjo spletnega učnega orodja MOOC.
Izobraževanje je namenjeno predvsem športnikom in trenerjem, da bi pridobili kompetence za delo v podjetništvu. Izobraževanje je popolnoma brezplačno in obenem ovrednoteno s tremi ECTS točkami, saj izobraževanje prek akreditiranih visokošolskih ustanov v šestih evropskih državah. Več o projektu Atletyc lahko preberete na spletni strani http://atletyc.eu/.

Izobraževanje je namenjeno pridobitvi osnovnih znanj s področja podjetništva in je posebej prirejeno za športnike. Izobraževanje bo potekalo interaktivno – prek spletnega učnega vmesnika Moodle. Izobraževanje se bo začelo 23. oktobra in bo trajalo 6 tednov. Vsebine bodo pretežno podane v angleškem jeziku.
Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Vse zainteresirane vabimo k sodelovanju in vas prosimo, da izpolnite prijavnico na povezavi http://atletycmooc.eu/sign-up/.

Projekt sofinancira Evropska unija v okviru programa Erasmus+.