MB sport fest

posted in: Novičke | 0

Tradicionalni MARIBOR SPORT FEST vabi vse športne navdušence, da se preizkusijo na rekreativnih dogodkih primernih za vse starostne skupine in vse stopnje pripravljenosti. Najbolj atraktivna bosta seveda Nočni tekaški spektakel NOČNI TEK, ki je del nacionalne serije s finalom oktobra v Portorožu in najbolj blatna zabava v mestu URBANI GLADIATOR, ki v Mariboru gosti finalni letošnji dogodek.

Program je sledeč:
  • PETEK, 15. junij OTROŠKI TEKI ZLATEGA LISJAKA od 18.00 ure dalje na Grajskem trgu
  • PETEK, 15 junij, 2. NOČNI TEK MARIBOR, 5 km in 10 km, od 20.00 ure dalje na Grajskem trgu
  • SOBOTA, 16. junij, MALI OTROŠKI URBANI GLADIATORČEK, od 18.00 ure dalje v Drava centru
  • NEDELJA, 17. juni, URBANI GLADIATOR MARIBOR, od 11.00 ure dalje na Grajskem trgu.
Prijave na vse dogodke lahko izpolnite na spletni strani www.mbsportfest.eu
Lahko pa sodelujete tudi v nagradnih igrah in si priborite GRATIS STRATNINE:
URBANI GLADIATOR:  https://goo.gl/m66xoe
NOČNI TEK:  https://goo.gl/zwh6vJ
POZOR! Študentje vpišite kodo ZZ20 in tako pridobite popust 20% na aktualno startnino za Nočni tek in Urbani gladiator.

DUP športi z loparji

posted in: Novičke | 0

V četrtek, 7. junija 2018 bodo v Mariboru potekala tri državna univerzitetna prvenstva (Državno univerzitetno prvenstvo v tenisu 2017/18, Državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu 2017/18 in Državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu 2017/18).
Tekmovanja bodo potekala v disciplini posamezno (M, Ž) in v dveh kategorijah:
● Študenti, zaposleni – rekreativno (M,Ž)
● Študenti – tekmovalno (M,Ž)

Tekmovanja v tekmovalni kategoriji bodo štela tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskih univerzitetnih igrah, ki bo potekale med 12. 7. in 28. 7. 2018 v mestu Coimbra na Portugalskem. Pravico do udeležbe imajo študenti s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze), diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 1. 10. 2017 in 12 .7. 2018, ter zaposleni na višješolskih in  visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).
Tekmovanja se bodo uradno začela ob 10. uri, trajala pa bodo do 15. ure oziroma do zaključka tekmovanj.
Dvorana Tabor na Koresovi ulici 7 v Mariboru bo gostila Državno univerzitetno prvenstvo v namiznem tenisu 2017/18. Državno univerzitetno prvenstvo v badmintonu 2017/18 bo potekalo v dvorani ŽŠD Maribor, na Popovičevi ulici 10, v Mariboru. Državno univerzitetno prvenstvo v tenisu 2017/18 pa se bo odvijalo na igriščih ŽTK Maribor, Popovičeva ulica 8, 2000 Maribor.
Organizator tekmovanj bo Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), izvajalec tekmovanj pa Univerzitetna športna zveza Maribor (UŠZM). Prijavnino bo za udeležence visokošolskih zavodov poravnala SUSA (in njene članice). Prijavnino, v znesku 10 evrov, pa so v celoti dolžni poravnati študenti višješolskih zavodov. V prijavnino je všteta tudi prehrana.

Prijave so mogoča prek spletnega obrazca do srede, 6. 6. 2018, do 12. ure.
Več informacij je na voljo v priloženih razpisih.
Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

DUP_namizni_tenis_2017-18_razpis
DUP_badminton_2017-18_razpis
DUP_tenis_2017-18_razpis

Brave run

posted in: Novičke | 0

Tek pogumnih tokrat tudi na krajši in manj zahtevni progi

Mariborsko Pohorje bo prihodnji mesec znova prizorišče že uveljavljene tekaške preizkušnje Visit Pohorje BraveRun (Tek pogumnih). Letos bo potekala 9. junija, ko udeležence čaka kar nekaj novosti, s katerimi želimo atraktivno prireditev, ki bo na Pohorju gostovala peto leto zapored, približati čim širšemu krogu ljudi.
Tekači bodo lahko svojo vzdržljivost, moč in spretnosti tokrat preizkušali na treh progah: poleg 5 in 10 kilometrov dolgih prog bomo namreč za Visit Pohorje BraveRun letos pripravili še krajšo in manj zahtevno trikilometrsko progo. Start in cilj vseh bosta pri spodnji postaji Pohorske vzpenjače, vmes pa bodo morali tekmovalci na osnovni 5-kilometrski progi premagati približno 25 različnih ovir, na 10- kilometrski (dva kroga) 50 ovir in na kratki progi blizu 20.
Med preprekami, čez katere se bodo morali prebiti med tekom, bo nekaj že poznanih iz predhodnih izvedb prireditve (splav na vodi, železna kletka, tunel pod cesto, ribnik, 70-stopinjski klanec, blato, 40- metrska drča …), nekaj pa bo povsem novih ovir. Tekaška preizkušnja na Mariborskem Pohorju je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom, na njej pa lahko sodelujejo tako posamezniki kot skupine – ekipe žensk, moških ali mešane ekipe. Namenjena je tudi podjetjem, ki želijo ustvariti dobro sinergijo med zaposlenimi, in vsem, željnim zabave ter premagovanja različnih izzivov.
»Letos smo se odločili za nekoliko zgodnejši termin prireditve že v juniju, s čimer želimo omogočiti udeležbo čim več dijakom in študentom. Možnost sodelovanja imajo tudi športni klubi in društva oziroma njihovi otroci, ki pa pri tem potrebujejo še soglasje staršev. Pričakujemo, da bo Visit Pohorje BraveRun letos privabil od 400 do 500 udeležencev,« je povedal organizator Jože Perčič.

Tekaška preizkušnja za pogumne se bo 9. junija začela ob 13. uri, že pred tem pa bo na sporedu otroško – družinski Visit Pohorje BraveRun. Čeprav bodo prijave možne tudi še na dan dogodka, zaradi manjše gneče priporočamo, da tekmovalci prijavo opravijo že prej; to lahko storijo na spletni strani na naslovu www.braverun.com, kjer so dostopne tudi vse informacije o prireditvi in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka, nagrado in medaljo.

DUP v odbojki na mivki

posted in: Novičke | 0

DRŽAVNO UNIVERZITETNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI

 

V torek, 5. junija 2018, bo v Ljubljani potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki za študijsko leto 2017/18. Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2017/18 bo organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA).

Tekmovanje bo potekalo v tekmovalni disciplini dvojice in v dveh kategorijah:
● Študenti/zaposleni – rekreativno (M,Ž);
● Študenti – tekmovalno (M,Ž).
Tekmovanje bo potekalo v Športnem centru „ŠUS na mivki”, Vodnikova 155, 1000 Ljubljana, od 10. do 17. ure oziroma do zaključka tekmovanja.
V rekreativni kategoriji se tekmovanja lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas). V tekmovalni kategoriji pa se tekmovanja lahko udeležijo študenti s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 9. 7. 2017 in 5. 6. 2018.
Tekmovanje v tekmovalni kategoriji bo štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki 2017/18, ki bo potekalo med 9. in 13. julijem 2018 v Münchnu v Nemčiji.
Število prijav je omejeno. Tekmuje lahko 16 ekip za vsako tekmovalno kategorijo (Univerza v Ljubljani lahko prijavi 8 ekip, Univerza v Mariboru 4 ekipe, Univerza na Primorskem 2 ekipi, drugi visokošolski zavodi pa 2 ekipi). Prijave se sprejemajo po načelu časovnega žiga (»kdor prej pride prej melje«).
Tekmovanje bo potekalo po Pravilih za turnirje odbojke na mivki. Kotizacija znaša 10 evrov na osebo.
V kotizacijo je zajet obrok s pijačo.
Prijava je mogoča pri organizacijah, ki delujejo v okviru SUSA:
● Za ekipe Univerze v Ljubljani: Športna zveza Univerze v Ljubljani, Pivovarniška 6, 1000 Ljubljana, rok.petric89@gmail.com, 040 422 262;
● Za ekipe Univerze v Mariboru: Univerzitetna športna zveza Maribor, Gosposvetska cesta 83, 02/234 21 41,  info@zdravazabava.com;
● Za ekipe Univerze na Primorskem: Univerzitetna športna zveza Primorske, Čevljarska ulica
27, 05/662 62 23, 051 692 100, info@uszp.si;
● Za ekipe ostalih višješolskih/visokošolskih zavodov: Slovenska univerzitetna športna zveza,
Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana, info@susa.org, 041 741 681.
Več informacij lahko najdete v razpisu.
Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, potovalna agencija STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

DUP_odbojki_na_mivki_2017-18_razpis

City beach Maribor

posted in: Novičke | 0
Po več kot uspešni izvedbi lanskoletne mestne plaže CITYBEACH Maribor, se letos vračamo še bolj osveženi in pripravljeni, da vas razvajamo s pestrim športnim in glasbenim programom, kot se za pravo mestno plažo spodobi.
Od 8. do 10. junija se bo nabrežje reke Drave ob terasi MariBox spremenilo v edinstveno vročo točko za ljubitelje urbane kulture, lokalne plesalce na soncu ter fanatike uživanja na prostem. Pričarali bomo občutek plaže s kopalno ploščadjo, bazenom, športnim igriščem in cocktail barom ter odrom ob reki, kjer bomo z nastopi v živo in priznanimi DJ-ji poskrbeli za pravi užitek na čudovitem plažnem ambientu, ob cocktailih in odlični street food hrani.
DJs, STREET FOOD, COCKTAILS, STREET ARTISTS
Za športne navdušence:
  • bazen s predstavitvenim potapljanjem, celoobrazne maske, kopanje, plavanje (ne pozabite na kopalke)
  • predstavitev SUP in windsurfing
  • predstavitev KITE programa
  • predstavitev Wake Park Dooplek s testnimi vožnjami
  • body & mind BODIFIT vadba
CITYEBACH Maribor poteka v sodelovanju z najbolj priljubljeno avstrijsko Štajersko mestno plažo CITYBEACH GRAZ.
Se vidimo na soncu, na plaži, na CITYBEACH Maribor.

OBVESTILO

posted in: Novičke | 0

Rekreacija v športni dvorani Vrbanska vam je na voljo do vključno 31. maja. Po tem se vrata dvorane zapirajo, rekreacija pa bo možna spet v jesenskih terminih. Hvala za zaupanje in se vidimo 🙂

DUP v wakeboardingu

posted in: Novičke | 0

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) bo 2. junija 2018 v Spodnjem Dupleku organizirala Državno univerzitetno prvenstvo v wakeboardingu 2017/18.

Udeleženci se bodo pomerili v disciplini BEST RUN (2 teka, šteje se boljši), v kategoriji študentov (M, Ž) ter zaposlenih (M, Ž).

Tekmovanja se lahko udeležijo študenti s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Udeleženci tekmovanja se bodo borili za naslov državnega univerzitetnega prvaka v wakeboardingu v posamezni disciplini za študijsko leto 2017/18.

Tekmovanje bo potekalo v Wakeparku Dooplek (Zgornji Duplek 33), v Spodnjem Dupleku. Prvi tek bo trajal predvidoma od 10. do 12. ure, drugi tek pa od 14. do 16. ure oziroma do zaključka tekmovanja.

Obvezna oprema obsega zaščitni jopič, čelado in wakeboard.

Tekmovanje bo potekalo po pravilih IWWF. Izvajalec tekmovanja bo Univerzitetna športna zveza Maribor, vodja tekmovanja pa Jan Sredenšek. Omejitve števila prijav ni.

Prijavnina na tekmovanje znaša 10€ (vključuje prehrano), dnevna karta za Wakepark Dooplek pa 28€, imetniki sezonske karte pa plačajo le prijavnino v višini 10€. Cena celodnevne izposoje opreme je 5€.

Prijava na tekmovanje je mogoča preko spletnega obrazca do 1. 6. 2018 do 15.00 ure.

Študentski šport  podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

 

DUP_wakeboard_2017-18_razpis

Licenčni tečaj BODIFIT inštruktor

posted in: Novičke | 0

BODIFIT® INŠTRUKTOR VODENE VADBE, INDIVIDUALNE VADBE ALI PILATESA – licenca BODIFIT® inštruktor je rezultat več kot 20-letnih izkušenj in sodelovanja z mednarodnimi fitnes organizacijami.

Licenca je osnova za delovanje znotraj BODIFIT® programa, tečaj pa je namenjen prav vsem, ki jih navdušuje področje preventive, športa, fitnesa, vodenih vadb in pilatesa. Prav tako je namenjen vsem tistim, ki bi želeli razširiti svoja obzorja in bolje spoznati delovanje človeškega telesa ter vsem, ki jih to delo zanima tudi profesionalno. Vsebine tečaja zajemajo področja funkcionalne anatomije, osnove fiziologije, področja medicine športa, prve pomoči, biomehanike, kineziologije, prehrane, programiranja in dela v fitnesu, vsebine in principe vodenih vadb ter področje rekreacije.

Osnove individualne in vodene vadbe, pilates tehnike, preventiva, temelji funkcionalnih vadb in osebni pristop so zagotovo aktualni trendi, ki jim sledimo tudi na BODIFIT-u in jim dodajamo svojo noto, jih nadgrajujemo in izpopolnjujemo.

Tečaj zajema osnovni modul (temeljna teoretična in praktična znanja) + 3 specialne module in sicer modul individualne vadbe, modul vodene vadbe ter modul “pilates”.

Tečaj vodi eden izmed najuspešnejših pionirjev fitnesa, mednarodno priznan trener fitnesa, vodenih vadb in pilatesa, predavatelj in demonstrator, BODIFIT® strokovnjak MARKO GERŠAK z drugimi cenjenimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki.

Postani del največjega slovenskega fitnes tima!

Podrobnejše informacije najdeš na www.fitnes-tecaji.si, na voljo pa smo tudi preko e-maila akademija@bodifit.net.